Fleet Foxes kondigt nieuw album aan

© Burntcitizen

Fleet Foxes, het kwintet uit Seattle, brengt in mei dit jaar een nieuw album uit. Het album krijgt de naam ‘Helplessness Blues’ mee en wordt de tweede plaat van de Amerikanen.

Na eerder twee ep’s (‘Fleet Foxes’ in 2006 en ‘Sun Giant’ in 2008) uitgebracht te hebben, komt binnenkort dus de opvolger van het op gejuich onthaalde titelloze album uit 2008 op de markt. Om die aankondiging kracht bij te zetten zorgden de bebaarde heren ervoor dat de titeltrack ‘Helplessness Blues’ hier gratis te downloaden is.

De plaat lijkt alvast in het verlengde te liggen van de melancholische, meerstemmige folk waarvoor de Amerikanen bekend staan. Net voor de release van het album vertrekken de troepen onder leiding van Josh Tillman op tournee door Amerika en Europa. Voorlopig lijken ze België niet aan te doen, maar daar zou met de aankondigingen van de affiches voor zomerfestivals wel eens verandering in kunnen komen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content