Face It is, na Because I Feel Things uit eind 2016, de tweede vrucht van Vuurwerks Britse avontuur. 'Het nummer gaat over jezelf terugvinden in anderen, over het samenspel van ego's, over verwachtingen en de projectie van onze eigen gevoelens op de mensen uit onze naaste omgeving', zegt Seynaeve over die single.

Werd - andermaal - achter de microfoon geposteerd: de in Londen woonachtige Salem Khazali, ook de hoofdrolspeler in de clip bij Face It, geregisseerd door Seynaeve. Daarin zien we Khazali 's nachts thuiskomen in een leeg huis en achtervolgd worden door herinneringen aan een stukgelopen relatie. Geen Vuurwerk zonder een beetje weemoed.

De band bracht eerder al de ep's Wakening, Warrior en GRIP uit (waaraan Max Colombie en Sylvie Kreusch hun stemmen verleenden), en remixte een waaier aan songs, van Bon Iver tot Balthazar. Jergan Callebaut is ook een veelgevraagd producer, die meewerkte aan tracks van bevriende acts als Oscar and the Wolf, Tsar B en Glints.

Face It is, na Because I Feel Things uit eind 2016, de tweede vrucht van Vuurwerks Britse avontuur. 'Het nummer gaat over jezelf terugvinden in anderen, over het samenspel van ego's, over verwachtingen en de projectie van onze eigen gevoelens op de mensen uit onze naaste omgeving', zegt Seynaeve over die single. Werd - andermaal - achter de microfoon geposteerd: de in Londen woonachtige Salem Khazali, ook de hoofdrolspeler in de clip bij Face It, geregisseerd door Seynaeve. Daarin zien we Khazali 's nachts thuiskomen in een leeg huis en achtervolgd worden door herinneringen aan een stukgelopen relatie. Geen Vuurwerk zonder een beetje weemoed.De band bracht eerder al de ep's Wakening, Warrior en GRIP uit (waaraan Max Colombie en Sylvie Kreusch hun stemmen verleenden), en remixte een waaier aan songs, van Bon Iver tot Balthazar. Jergan Callebaut is ook een veelgevraagd producer, die meewerkte aan tracks van bevriende acts als Oscar and the Wolf, Tsar B en Glints.