Lucien Fraipont komt uit het jazzmilieu - hij heeft aan conservatoria in Brussel en Den Haag gestudeerd, en ei zo na ook aan een jazzschool in New York -, maar gaat met Robbing Millions de psychpoptoer op - denk Tame Impala en vroege MGMT.

Twee ep's - Ages and Sun (2013) en Lonely Carnivore (2014) - hebben ze al op hun actief, maar straks is er dus dat eerste full album, Robbing Millions. De vooruitgeschoven singles heten 8 is the Figure that I like the Most en Dreams Like Photographs. Die laatste ging over de plas in première, op de vooraanstaande Amerikaanse muzieksite Consequence of Sound.

Het is over diezelfde plas, in Brooklyn, dat Fraipont en co. de plaat lieten mixen, door Nicolas Vernhes nog wel, een man die ook bij Animal Collective, Dirty Projectors en Deerhunter iets in de muzikale pap te brokken heeft gehad.

Dat het resultaat er mag zijn, hoort u hier:

Robbing Millions verschijnt op 26/8 bij PIAS. De band speelt op 18/8 op Pukkelpop, en later nog op The Big Next, Gent (4/9) en in de AB, Brussel (31/10).

Lucien Fraipont komt uit het jazzmilieu - hij heeft aan conservatoria in Brussel en Den Haag gestudeerd, en ei zo na ook aan een jazzschool in New York -, maar gaat met Robbing Millions de psychpoptoer op - denk Tame Impala en vroege MGMT. Twee ep's - Ages and Sun (2013) en Lonely Carnivore (2014) - hebben ze al op hun actief, maar straks is er dus dat eerste full album, Robbing Millions. De vooruitgeschoven singles heten 8 is the Figure that I like the Most en Dreams Like Photographs. Die laatste ging over de plas in première, op de vooraanstaande Amerikaanse muzieksite Consequence of Sound. Het is over diezelfde plas, in Brooklyn, dat Fraipont en co. de plaat lieten mixen, door Nicolas Vernhes nog wel, een man die ook bij Animal Collective, Dirty Projectors en Deerhunter iets in de muzikale pap te brokken heeft gehad. Dat het resultaat er mag zijn, hoort u hier: