PLUS

Merril Garbus aka Tune-Yards is wellicht de grootste mafketel in de Bizness; een excentriekeling die niet verlegen zit om buiten de lijntjes van de pop en de elektronica te kleuren. Veel van haar songs zijn haast persiflages, en haar shows durven te neigen naar verkleedfeestjes - ook op Werchter was er geen gebrek aan schmink en pluimenkraagjes. Bovendien heeft Garbus een achtergrond in het theater én ervaring als poppenspeelster. You get the picture: een concert van Tune-Yards is haast per definitie een belevenis.

MIN

Maar op Werchter was het dat niet echt. Aan het enthousiasme van de hyperkinetische Garbus heeft het nochtans niet gelegen: zij zong, krijste en brulde ongekunsteld en met veel bezieling over gangsta's en powa, terwijl haar begeleidingsgroep - een bassist, twee percussionisten annex toetsenisten en twee achtergrondzangeressen - er verhakkelde beats, tegendraadse percussie en een occasionele saxofoonsolo tegenaan gooide.

Het probleem? De tent zat - zeker naarmate het concert vorderde - lang niet vol, en het gros van de opgedaagde fans leek het toch allemaal wat te arty-farty te vinden.

Tune-Yards sméét zich, maar kreeg er - op een paar fanatieke uitzonderingen in het publiek na - iets te weinig voor terug.

HOOGTEPUNTEN

'Gangsta', 'Bizness'

BESTE QUOTE

Van Merril Garbus: "No more soul. Let's dance!"

SETLIST: Left Behind / Hey Life / Gangsta / Sink-O / Real Thing / Powa / Stop That Man / Bizness / Water Fountain

PLUSMerril Garbus aka Tune-Yards is wellicht de grootste mafketel in de Bizness; een excentriekeling die niet verlegen zit om buiten de lijntjes van de pop en de elektronica te kleuren. Veel van haar songs zijn haast persiflages, en haar shows durven te neigen naar verkleedfeestjes - ook op Werchter was er geen gebrek aan schmink en pluimenkraagjes. Bovendien heeft Garbus een achtergrond in het theater én ervaring als poppenspeelster. You get the picture: een concert van Tune-Yards is haast per definitie een belevenis. MINMaar op Werchter was het dat niet echt. Aan het enthousiasme van de hyperkinetische Garbus heeft het nochtans niet gelegen: zij zong, krijste en brulde ongekunsteld en met veel bezieling over gangsta's en powa, terwijl haar begeleidingsgroep - een bassist, twee percussionisten annex toetsenisten en twee achtergrondzangeressen - er verhakkelde beats, tegendraadse percussie en een occasionele saxofoonsolo tegenaan gooide. Het probleem? De tent zat - zeker naarmate het concert vorderde - lang niet vol, en het gros van de opgedaagde fans leek het toch allemaal wat te arty-farty te vinden. Tune-Yards sméét zich, maar kreeg er - op een paar fanatieke uitzonderingen in het publiek na - iets te weinig voor terug. HOOGTEPUNTEN'Gangsta', 'Bizness'BESTE QUOTEVan Merril Garbus: "No more soul. Let's dance!" SETLIST: Left Behind / Hey Life / Gangsta / Sink-O / Real Thing / Powa / Stop That Man / Bizness / Water Fountain