tUnE-yArDs @ Rock Werchter Dag 3: Het feestje blijft uit bij Tune-Yards

Tune-Yards © Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

(15u20, Klub C) “No more soul, let’s dance!” Tune-Yards was wel te vinden voor een feestje. U deed daar niet met z’n allen aan mee.

PLUS

Merril Garbus aka Tune-Yards is wellicht de grootste mafketel in de Bizness; een excentriekeling die niet verlegen zit om buiten de lijntjes van de pop en de elektronica te kleuren. Veel van haar songs zijn haast persiflages, en haar shows durven te neigen naar verkleedfeestjes – ook op Werchter was er geen gebrek aan schmink en pluimenkraagjes. Bovendien heeft Garbus een achtergrond in het theater én ervaring als poppenspeelster. You get the picture: een concert van Tune-Yards is haast per definitie een belevenis.

MIN

Maar op Werchter was het dat niet echt. Aan het enthousiasme van de hyperkinetische Garbus heeft het nochtans niet gelegen: zij zong, krijste en brulde ongekunsteld en met veel bezieling over gangsta’s en powa, terwijl haar begeleidingsgroep – een bassist, twee percussionisten annex toetsenisten en twee achtergrondzangeressen – er verhakkelde beats, tegendraadse percussie en een occasionele saxofoonsolo tegenaan gooide.

Het probleem? De tent zat – zeker naarmate het concert vorderde – lang niet vol, en het gros van de opgedaagde fans leek het toch allemaal wat te arty-farty te vinden.

Tune-Yards sméét zich, maar kreeg er – op een paar fanatieke uitzonderingen in het publiek na – iets te weinig voor terug.

HOOGTEPUNTEN

‘Gangsta’, ‘Bizness’

BESTE QUOTE

Van Merril Garbus: “No more soul. Let’s dance!”

SETLIST: Left Behind / Hey Life / Gangsta / Sink-O / Real Thing / Powa / Stop That Man / Bizness / Water Fountain

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content