Britney Spears (39) wil af van de bewindvoering van haar vader. Dat heeft de Amerikaanse zangeres woensdag gezegd in een emotioneel geladen telefoongesprek tijdens een hoorzitting in een rechtbank in Los Angeles. De zangeres staat vanwege een mentale inzinking sinds 2008 onder toezicht van haar vader, die sindsdien zeggenschap heeft over een groot deel van haar financiële situatie, gezondheid, woonplaats, gezinsleven, en carrière. 'Ik wil gewoon mijn leven terug. Het is dertien jaar geleden en het is genoeg geweest', zei Spears.

De zangeres sprak tijdens de hoorzitting voor het eerst in het openbaar over haar situatie, en deed dat in ferme taal. 'Dit moet stoppen', aldus Spears die zich 'een slaaf' van haar vader voelt. 'Ik ben zo boos dat ik niet kan slapen, ik ben depressief en ik huil elke dag.' Naar eigen zeggen werd ze gedwongen om de wereld te vertellen dat ze gelukkig was.

Tijdens de aangrijpende getuigenis vertelde Spears dat alle beweringen dat ze aan dementie lijdt, niet kloppen, dat ze gedwongen medicatie moest nemen, verplicht 7 dagen op 7 moet werken, en geïsoleerd wordt van haar vrienden. Ze zegt dat ze nu pas met haar verhaal naar buiten komt, omdat ze bang was dat niemand haar ging geloven.

Opvallend was een passage waarin ze vertelde dat ze met haar vriend wil trouwen en nog een kind wil, maar dat ze een spiraaltje heeft. 'Ze willen me niet naar de dokter brengen om het te laten verwijderen. Ik heb even veel recht op een gezin als iedereen.' Spears heeft twee kinderen met haar ex-man Kevin Federline, die de voogdij heeft. 'De mensen die mij dit hebben aangedaan, zouden hier niet mee weg mogen komen', klinkt het nog.

De zangeres begon de rechterlijke procedure tegen haar vader al in 2019. Spears sprak destijds ook met de rechter, maar haar uitspraken werden toen niet openbaar gemaakt. De zangeres zei woensdag dat 'iedereen haar verhaal mag horen', en dat ze een proces tegen haar familie wil aanspannen. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak. (Belga)

Britney Spears (39) wil af van de bewindvoering van haar vader. Dat heeft de Amerikaanse zangeres woensdag gezegd in een emotioneel geladen telefoongesprek tijdens een hoorzitting in een rechtbank in Los Angeles. De zangeres staat vanwege een mentale inzinking sinds 2008 onder toezicht van haar vader, die sindsdien zeggenschap heeft over een groot deel van haar financiële situatie, gezondheid, woonplaats, gezinsleven, en carrière. 'Ik wil gewoon mijn leven terug. Het is dertien jaar geleden en het is genoeg geweest', zei Spears.De zangeres sprak tijdens de hoorzitting voor het eerst in het openbaar over haar situatie, en deed dat in ferme taal. 'Dit moet stoppen', aldus Spears die zich 'een slaaf' van haar vader voelt. 'Ik ben zo boos dat ik niet kan slapen, ik ben depressief en ik huil elke dag.' Naar eigen zeggen werd ze gedwongen om de wereld te vertellen dat ze gelukkig was.Tijdens de aangrijpende getuigenis vertelde Spears dat alle beweringen dat ze aan dementie lijdt, niet kloppen, dat ze gedwongen medicatie moest nemen, verplicht 7 dagen op 7 moet werken, en geïsoleerd wordt van haar vrienden. Ze zegt dat ze nu pas met haar verhaal naar buiten komt, omdat ze bang was dat niemand haar ging geloven.Opvallend was een passage waarin ze vertelde dat ze met haar vriend wil trouwen en nog een kind wil, maar dat ze een spiraaltje heeft. 'Ze willen me niet naar de dokter brengen om het te laten verwijderen. Ik heb even veel recht op een gezin als iedereen.' Spears heeft twee kinderen met haar ex-man Kevin Federline, die de voogdij heeft. 'De mensen die mij dit hebben aangedaan, zouden hier niet mee weg mogen komen', klinkt het nog.De zangeres begon de rechterlijke procedure tegen haar vader al in 2019. Spears sprak destijds ook met de rechter, maar haar uitspraken werden toen niet openbaar gemaakt. De zangeres zei woensdag dat 'iedereen haar verhaal mag horen', en dat ze een proces tegen haar familie wil aanspannen. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak. (Belga)