Bob Dylan (72) wordt binnenkort opgenomen in het Franse Légion d'Honneur. De zeventienkoppige jury besliste onlangs of de genomineerden, die naar voren geschoven worden door Franse ministers, geschikt zijn voor de eer. Juryvoorzitter Jean-Louis Georgelin bevestigde dat Dylans nominatie vaststaat en noemde de bard "een buitengewone artiest", "een fantastische zanger" en "een groot dichter".

Dat Dylan een Chevalier wordt, was nochtans geen sinecure. Zijn nominatie leverde blijkbaar wat controverse op bij de juryleden. Er wordt gefluisterd dat de twijfel te maken zou hebben met Dylans tijd als protestzanger tegen de Vietnamese oorlog - Frankrijk koloniseerde immers Vietnam - en zijn vermeend druggebruik. Andere ereleden van de Légion d'Honneur zijn regisseur Steven Spielberg en muzikant Paul McCartney.

Dylan wordt recent erg veel geprezen om zijn muzikale kunnen. Zo ontving de bard vorig jaar al de Presidential Medal of Freedom uit de handen van president Obama. Vorige maand werd hij, als eerste muzikant ooit, erelid van the American Academy of Arts and Letters. (CB)

Bob Dylan (72) wordt binnenkort opgenomen in het Franse Légion d'Honneur. De zeventienkoppige jury besliste onlangs of de genomineerden, die naar voren geschoven worden door Franse ministers, geschikt zijn voor de eer. Juryvoorzitter Jean-Louis Georgelin bevestigde dat Dylans nominatie vaststaat en noemde de bard "een buitengewone artiest", "een fantastische zanger" en "een groot dichter". Dat Dylan een Chevalier wordt, was nochtans geen sinecure. Zijn nominatie leverde blijkbaar wat controverse op bij de juryleden. Er wordt gefluisterd dat de twijfel te maken zou hebben met Dylans tijd als protestzanger tegen de Vietnamese oorlog - Frankrijk koloniseerde immers Vietnam - en zijn vermeend druggebruik. Andere ereleden van de Légion d'Honneur zijn regisseur Steven Spielberg en muzikant Paul McCartney. Dylan wordt recent erg veel geprezen om zijn muzikale kunnen. Zo ontving de bard vorig jaar al de Presidential Medal of Freedom uit de handen van president Obama. Vorige maand werd hij, als eerste muzikant ooit, erelid van the American Academy of Arts and Letters. (CB)