Bob Dylan wordt opgenomen in het Franse Légion d’Honneur

De Amerikaanse muzieklegende Bob Dylan mag zich binnenkort Chevalier in de Ordre national de la Légion d’honneur noemen. De juryleden prijzen hem om zijn zangcapaciteiten en dichterlijke talenten.

Bob Dylan (72) wordt binnenkort opgenomen in het Franse Légion d’Honneur. De zeventienkoppige jury besliste onlangs of de genomineerden, die naar voren geschoven worden door Franse ministers, geschikt zijn voor de eer. Juryvoorzitter Jean-Louis Georgelin bevestigde dat Dylans nominatie vaststaat en noemde de bard “een buitengewone artiest”, “een fantastische zanger” en “een groot dichter”.


Dat Dylan een Chevalier wordt, was nochtans geen sinecure. Zijn nominatie leverde blijkbaar wat controverse op bij de juryleden. Er wordt gefluisterd dat de twijfel te maken zou hebben met Dylans tijd als protestzanger tegen de Vietnamese oorlog – Frankrijk koloniseerde immers Vietnam – en zijn vermeend druggebruik. Andere ereleden van de Légion d’Honneur zijn regisseur Steven Spielberg en muzikant Paul McCartney.


Dylan wordt recent erg veel geprezen om zijn muzikale kunnen. Zo ontving de bard vorig jaar al de Presidential Medal of Freedom uit de handen van president Obama. Vorige maand werd hij, als eerste muzikant ooit, erelid van the American Academy of Arts and Letters. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content