Afgelopen nacht werd in het New Yorkse Madison Square Garden de MTV Video Music Awards 2016 uitgereikt. Beyoncé werd maar liefst acht keer in de bloemetjes gezet. Het popfenomeen won onder meer de onderscheiding van Video van het Jaar voor de uitstekende clip van 'Formation' uit haar nieuwste conceptplaat 'Lemonade'. Adele, Kanye West, Justin Bieber en Drake waren de andere genomineerden voor de belangrijkste prijs van de avond.

De winnende video - met zeer persoonlijke én sociale touch - laat beelden zien van politiegeweld en orkaan Katrina, terwijl Bey haar hart uitstort over haar afkomst, haar haters en de lastige paparazzi. Het werkstuk telt bijna 50 miljoen views op YouTube.

Tijdens de avond trakteerde ze het publiek op een optreden gebaseerd op haar visual album Lemonade. Ook hier, tijdens het nummer 'Pray To Catch Me', klaagde ze uitdrukkelijk het politiegeweld aan. Haar dansers werden 'doodgeschoten' op het podium, waarmee ze verwees naar de jongeren die door politiekogels om het leven kwamen. Eerder op de avond verscheen de zangeres met de moeders van drie zwarte mannen die door de ordediensten werden doodgeschoten.

Beyoncé won ook de awards voor onder meer beste vrouwelijke video, beste popvideo, beste regie, beste choreografie en beste cinematografie.

De prijs voor beste art direction ging naar David Bowie. Drake had de beste hiphopvideo. Rihannaontving deMichael Jackson Vanguard Award, een oeuvreprijs. Zij trad vier keer op tijdens de show, die overigens live te volgen was op MTV.

De zangeres uit Barbados bracht medleys van verschillende hits doorheen haar carrière, en dat leek af en toe weer op een buikspreekperformance à la Pukkelpop. Tijdens haar eerste medley weerklonken onder meer Don't Stop the Music, Only Girl, We Found Love en Where Have You Been in de Madison Square Garden. Een beetje later op de avond schalden Rude Boy, What's My Name en Work door de boxen.

Voor haar derde act combineerde Rihanna Needed Me, Pour It Up en Bitch Better Have My Money, om tot slot Stay, Diamonds en Love on the Brain te brengen. De zangeres kreeg de oeuvreprijs uit handen van Drake, die naar eigen zeggen 'verliefd is op haar en haar werk sinds zijn 22e.'

(DB/JL)

Afgelopen nacht werd in het New Yorkse Madison Square Garden de MTV Video Music Awards 2016 uitgereikt. Beyoncé werd maar liefst acht keer in de bloemetjes gezet. Het popfenomeen won onder meer de onderscheiding van Video van het Jaar voor de uitstekende clip van 'Formation' uit haar nieuwste conceptplaat 'Lemonade'. Adele, Kanye West, Justin Bieber en Drake waren de andere genomineerden voor de belangrijkste prijs van de avond.De winnende video - met zeer persoonlijke én sociale touch - laat beelden zien van politiegeweld en orkaan Katrina, terwijl Bey haar hart uitstort over haar afkomst, haar haters en de lastige paparazzi. Het werkstuk telt bijna 50 miljoen views op YouTube.Tijdens de avond trakteerde ze het publiek op een optreden gebaseerd op haar visual album Lemonade. Ook hier, tijdens het nummer 'Pray To Catch Me', klaagde ze uitdrukkelijk het politiegeweld aan. Haar dansers werden 'doodgeschoten' op het podium, waarmee ze verwees naar de jongeren die door politiekogels om het leven kwamen. Eerder op de avond verscheen de zangeres met de moeders van drie zwarte mannen die door de ordediensten werden doodgeschoten.Beyoncé won ook de awards voor onder meer beste vrouwelijke video, beste popvideo, beste regie, beste choreografie en beste cinematografie. De prijs voor beste art direction ging naar David Bowie. Drake had de beste hiphopvideo. Rihannaontving deMichael Jackson Vanguard Award, een oeuvreprijs. Zij trad vier keer op tijdens de show, die overigens live te volgen was op MTV. De zangeres uit Barbados bracht medleys van verschillende hits doorheen haar carrière, en dat leek af en toe weer op een buikspreekperformance à la Pukkelpop. Tijdens haar eerste medley weerklonken onder meer Don't Stop the Music, Only Girl, We Found Love en Where Have You Been in de Madison Square Garden. Een beetje later op de avond schalden Rude Boy, What's My Name en Work door de boxen. Voor haar derde act combineerde Rihanna Needed Me, Pour It Up en Bitch Better Have My Money, om tot slot Stay, Diamonds en Love on the Brain te brengen. De zangeres kreeg de oeuvreprijs uit handen van Drake, die naar eigen zeggen 'verliefd is op haar en haar werk sinds zijn 22e.'(DB/JL)