BBC voorspelt: Anderson .Paak en 14 anderen worden de acts van 2017

Anderson .Paak © REUTERS

De BBC heeft de longlist van haar jaarlijkse ‘Sound Of’-verkiezing bekendgemaakt, met daarin de acts die het volgens de omroep zullen maken in 2017. Anderson .Paak en Rag’n’Bone Man zijn de bekendste namen.

Elk jaar probeert de Britse openbare omroep een lijst op te stellen van vijftien muzikale acts die in het jaar erna zullen doorbreken. De erelijst van ‘The Sound of…’ leest als een wie-is-wie van de muziekbusiness: Keane, Mika, Adele, Ellie Goulding, Jessie J, Haim, Sam Smith en Years & Years werden ooit verkozen tot beste aanstormende act. Vorig jaar was Jack Garratt de ‘Sound of 2016’.

Bij de vijftien acts van dit jaar domineert de hiphop met acts als AJ Tracey, Dave, Nadia Rose en Stefflon Don. Het rockgehalte komt van Cabbage en The Amazons. Verder ziet de BBC ook veel heil in Declan McKenna, Jorja Smith, Maggie Rogers, Ray BLK, Raye, The Japanese House, Tom Grennan, Rag’n’Bone Man en Anderson .Paak. Die voorlaatste scoort op dit moment een dikke hit bij ons met Human, terwijl .Paak afgelopen zomer nog Pukkelpop platspeelde.

Lees ook: Anderson .Paak and The Free Nationals op Pukkelpop: ‘White people, make some noise!’

De longlist wordt nu uitgedund naar een shortlist van vijf namen. Op 6 januari weten we wie BBC’s ‘Sound of 2017’ is. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content