Bazart lost nieuwe single 'Chaos'

24/06/16 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:51

Bazart heeft met Chaos een nieuwe single klaar, die een al even aanstekelijke synthpopsong is als hun grote hit Goud. De band rond Mathieu Terryn doet volgende week Rock Werchter aan, en is ondertussen zijn eerste langspeler Echo aan het inblikken in Frankrijk.

Bazart lost nieuwe single 'Chaos'

Bazart, met zanger Mathieu Terryn bovenaan links. © gf

Poëtische, Nederlandstalige teksten die melodieus worden gezongen boven ijle synthesizers: Chaos is onmiskenbaar een Bazart-song. Grote fans zullen de single meteen herkennen, het is namelijk een herwerking van een lied op hun debuut-ep Meer Dan Ooit.

Mathieu Terryn en de zijnen droppen Chaos in de aanloop naar hun eerste langspeler Echo, die op 23 september in de rekken wordt gemikt. De opnames van dat debuut vinden momenteel plaats in Frankrijk.

Bazarts opkomst ging razendsnel: na het voorproefje Tunnels werd single Goud in september 2015 gretig opgepikt door de vaderlandse radiostations. Gevolg: Bazart staat op het programma van onder meer Rock Werchter, Pukkelpop, de Lokerse Feesten en het Nederlandse Into The Great Wide Open. (JM)

Onze partners