Voor de vijfde editie van de Brusselse concertreeks Autumn Falls wordt het concept lichtjes aangepast. Het meerdaagse festival wordt dit jaar verspreid over meerdere weken, én de hoofdstedelijke stadsgrenzen worden voor de gelegenheid opengetrokken.

De officiële opening van het festival vindt plaats op 28 oktober in Trix. Eindigen doet het muzikale herfstfeestje op 5 december in de Balzaal van de Vooruit en in de Handelsbeurs. Andere locaties waar je concerten kan meepikken zijn Botanique, Handelsbeurs, Cactus Muziekcentrum, De Kreun, Het Depot, Charlatan, Arenbergschouwburg, De Zwerver, Trefpunt, Democrazy, STUK, Muziekodroom, 't Smiske en DNA. Het principe blijft hetzelfde: een kwaliteitsvolle line-up met zowel vaste waarden als opkomende talenten.

Autumn Falls strikte in het verleden mooie namen als Low, Pinback, Beach House, Ty Segall, Metronomy en Kurt Vile and the Violators. Dit jaar is dat onder meer ex-Sonic Youth Thurston Moore, Madensuyu, Thus Owls, Parquet Courts, The Notwist, Spoon, Xiu Xiu, The Vaselines en Timber Timbre.

Autumn Falls is een samenwerking tussen Toutpartout en de deelnemende zalen. Meer informatie: www.autumnfalls.be. Voor de snelle beslissers: 'Early Bird'-tickets kosten 60 euro en bieden toegang tot alle concerten. (DB)

Voor de vijfde editie van de Brusselse concertreeks Autumn Falls wordt het concept lichtjes aangepast. Het meerdaagse festival wordt dit jaar verspreid over meerdere weken, én de hoofdstedelijke stadsgrenzen worden voor de gelegenheid opengetrokken.De officiële opening van het festival vindt plaats op 28 oktober in Trix. Eindigen doet het muzikale herfstfeestje op 5 december in de Balzaal van de Vooruit en in de Handelsbeurs. Andere locaties waar je concerten kan meepikken zijn Botanique, Handelsbeurs, Cactus Muziekcentrum, De Kreun, Het Depot, Charlatan, Arenbergschouwburg, De Zwerver, Trefpunt, Democrazy, STUK, Muziekodroom, 't Smiske en DNA. Het principe blijft hetzelfde: een kwaliteitsvolle line-up met zowel vaste waarden als opkomende talenten.Autumn Falls strikte in het verleden mooie namen als Low, Pinback, Beach House, Ty Segall, Metronomy en Kurt Vile and the Violators. Dit jaar is dat onder meer ex-Sonic Youth Thurston Moore, Madensuyu, Thus Owls, Parquet Courts, The Notwist, Spoon, Xiu Xiu, The Vaselines en Timber Timbre.Autumn Falls is een samenwerking tussen Toutpartout en de deelnemende zalen. Meer informatie: www.autumnfalls.be. Voor de snelle beslissers: 'Early Bird'-tickets kosten 60 euro en bieden toegang tot alle concerten. (DB)