De affiche van het Britse Glastonbury-festival is bijna compleet. Met een nieuwe rist klinkende namen, zoals Alt-J, Pharrell Williams, Azealia Banks, Jungle, Florence and the Machine, Patti Smith, Mötorhead, Azealia Banks, Lionel Richie, Young Fathers, Chemical Brothers, Rudimental, en minder bekende bands als Sleaford Mods trekt het festival naar goede gewoonte de kaart van muzikale variatie en experiment. Ook een act om naar uit te kijken: The Mothership Returns, een bonte gezelschap funketeers met George Clinton en afgevaardigden van Parliament, Funkadelic en the Family Stone.

Kanye West is, ondanks de meer dan 133.000 festivalgangers die de petitie tegen zijn komst naar het festival ondertekenden, nog altijd hoofdact op zaterdagavond. Foo Fighters mag de openingsdag headlinen. Het is nu nog wachten op de grote naam voor de slotdag. Zowel AC/DC, Prince als Kate Bush werden al naar voren geschoven. (DB)

Bekijk hieronder de voorlopige affiche.

De affiche van het Britse Glastonbury-festival is bijna compleet. Met een nieuwe rist klinkende namen, zoals Alt-J, Pharrell Williams, Azealia Banks, Jungle, Florence and the Machine, Patti Smith, Mötorhead, Azealia Banks, Lionel Richie, Young Fathers, Chemical Brothers, Rudimental, en minder bekende bands als Sleaford Mods trekt het festival naar goede gewoonte de kaart van muzikale variatie en experiment. Ook een act om naar uit te kijken: The Mothership Returns, een bonte gezelschap funketeers met George Clinton en afgevaardigden van Parliament, Funkadelic en the Family Stone.Kanye West is, ondanks de meer dan 133.000 festivalgangers die de petitie tegen zijn komst naar het festival ondertekenden, nog altijd hoofdact op zaterdagavond. Foo Fighters mag de openingsdag headlinen. Het is nu nog wachten op de grote naam voor de slotdag. Zowel AC/DC, Prince als Kate Bush werden al naar voren geschoven. (DB)Bekijk hieronder de voorlopige affiche.