Uniek aan de smartphone is dat hij een op de PlayStation Portable geïnspireerde spelconsole bevat. Onder het 4" aanraakscherm zit een uitschuifbaar bedieningspaneel met daarop een D-Pad, twee analoge aanraakzones, de vier bekende PlayStationknoppen en twee schouderknoppen.

Qua design houdt het toestel het midden tussen de begin vorig jaar verschenen Sony Xperia 10 en de PSPgo. De Xperia Play draait op Android 2.3 (Gingerbread) en heeft toegang tot een uitgebreide applicatiebibliotheek. Bij lancering zijn een vijftigtal speltitels beschikbaar - van Assassin's Creed over Need for Speed tot De Sims.

Reuzehandig: als u tijdens het spelen plots telefoon krijgt of een sms wilt beantwoorden, worden alle game-instellingen automatisch opgeslagen. Verder is het toestel compatibel met het DLNA-protocol voor het draadloos streamen van content en beschikt hij over een 5.1 megapixels camera met flits/video light. De batterij gaat in stand-by 425 uur mee en laat toe non-stop vijf uur en half te gamen. De prijs is nog onbekend.

Uniek aan de smartphone is dat hij een op de PlayStation Portable geïnspireerde spelconsole bevat. Onder het 4" aanraakscherm zit een uitschuifbaar bedieningspaneel met daarop een D-Pad, twee analoge aanraakzones, de vier bekende PlayStationknoppen en twee schouderknoppen. Qua design houdt het toestel het midden tussen de begin vorig jaar verschenen Sony Xperia 10 en de PSPgo. De Xperia Play draait op Android 2.3 (Gingerbread) en heeft toegang tot een uitgebreide applicatiebibliotheek. Bij lancering zijn een vijftigtal speltitels beschikbaar - van Assassin's Creed over Need for Speed tot De Sims.Reuzehandig: als u tijdens het spelen plots telefoon krijgt of een sms wilt beantwoorden, worden alle game-instellingen automatisch opgeslagen. Verder is het toestel compatibel met het DLNA-protocol voor het draadloos streamen van content en beschikt hij over een 5.1 megapixels camera met flits/video light. De batterij gaat in stand-by 425 uur mee en laat toe non-stop vijf uur en half te gamen. De prijs is nog onbekend.