Ze was blond en had dikke tieten: filmischer dan dat schrijf ik niet

10/09/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:09

Nu 'Los' in de zalen komt en de opnames van 'De Helaasheid der Dingen' afgelopen zijn, treden Tom Naegels en Dimitri Verhulst toe tot het selecte clubje van Vlaamse auteurs die verfilmd zijn. Wij vroegen hen, én Herman Brusselmans, die sinds 'Ex Drummer' lid is, naar hun ervaringen met De Zevende Kunst. 'De namen moesten veranderd worden. Veel mensen denken dat een film echt is, en ik wil niet dat er iemand lastiggevallen wordt.'

Heren, welkom in het clubje van Vlaamse schrijvers die verfilmd zijn. Jef Geeraerts moest veertig jaar wachten op zijn lidmaatschap, Herman Brusselmans een dikke twintig en Dimitri Verhulst en Tom Naegels nauwelijks nog vijf. Het gaat precies wel gemakkelijk de laatste jaren.

Tom Naegels: Ik denk dat dat vooral te maken heeft met situatie van de Vlaamse film. Dat deze boekverfilmingen er nu komen, is naar mijn gevoel eerder een gevolg van ontwikkelingen als tax shelter en het beleid van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dan van de plotse verfilmbaarheid van onze romans. Er worden gewoon meer Vlaamse films gemaakt, en dus zijn meer regisseurs op zoek naar een verhaal.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners