Xavier Dolan, op jonge leeftijd gebeten door de filmmicrobe, is nog altijd maar amper 25. Hij ziet eruit als een kruising tussen James Dean en River Phoenix, hij is niet op zijn tong gevallen en hij kan bijzonder fraai schrijven, monteren, acteren en regisseren. Dat bleek nog maar eens op het afgelopen filmfestival van Cannes waar hij met zijn nieuwste film 'Mommy' de prijs van de Jury won.

Het getalenteerde goudhaantje bracht daarvóór vier langspelers uit: 'Les Amours Imaginaires', 'Tom à la ferme', 'Laurence Anyways' en zijn debuutfilm 'J'ai tué ma mère' (2009) waarmee hij in Cannes meerdere prijzen won. Daarnaast had hij rollen in een tiental films, waaronder enkele van eigen makelij.

Xavier Dolan, op jonge leeftijd gebeten door de filmmicrobe, is nog altijd maar amper 25. Hij ziet eruit als een kruising tussen James Dean en River Phoenix, hij is niet op zijn tong gevallen en hij kan bijzonder fraai schrijven, monteren, acteren en regisseren. Dat bleek nog maar eens op het afgelopen filmfestival van Cannes waar hij met zijn nieuwste film 'Mommy' de prijs van de Jury won.Het getalenteerde goudhaantje bracht daarvóór vier langspelers uit: 'Les Amours Imaginaires', 'Tom à la ferme', 'Laurence Anyways' en zijn debuutfilm 'J'ai tué ma mère' (2009) waarmee hij in Cannes meerdere prijzen won. Daarnaast had hij rollen in een tiental films, waaronder enkele van eigen makelij.