Xavier Dolan’s brief aan Leonardo DiCaprio (toen hij 8 jaar was)

Iedereen heeft op jonge leeftijd wel een of meerdere idolen. Xavier Dolan, de 25-jarige Canadese ‘wonderboy’ van de cinema, was acht jaar toen hij deze brief schreef aan zijn grote idool van toen, Leonardo DiCaprio.

Xavier Dolan, op jonge leeftijd gebeten door de filmmicrobe, is nog altijd maar amper 25. Hij ziet eruit als een kruising tussen James Dean en River Phoenix, hij is niet op zijn tong gevallen en hij kan bijzonder fraai schrijven, monteren, acteren en regisseren. Dat bleek nog maar eens op het afgelopen filmfestival van Cannes waar hij met zijn nieuwste film ‘Mommy’ de prijs van de Jury won.

Het getalenteerde goudhaantje bracht daarvóór vier langspelers uit: ‘Les Amours Imaginaires’, ‘Tom à la ferme’, ‘Laurence Anyways’ en zijn debuutfilm ‘J’ai tué ma mère’ (2009) waarmee hij in Cannes meerdere prijzen won. Daarnaast had hij rollen in een tiental films, waaronder enkele van eigen makelij.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content