Na regisseur Spike Lee en actrice Jada Pinkett-Smith, haakt nu ook haar echtgenoot Will Smith af voor de uitreiking van de Oscars. Smith, nochtans een van de populairste zwarte acteurs in de Verenigde Staten, doet dat omdat er voor het tweede jaar op rij geen enkele zwarte acteur in aanmerking komt voor een beeldje.

Protest klinkt steeds luider

De acteur, die in het verleden zelf al twee keer werd genomineerd voor zijn rollen in Ali en The Pursuit of Happyness, verklaart die keuze: "Bij het bekijken van de lijst genomineerden - en iedereen is fantastisch, dat is het vervelende van deze hele zaak: iedereen is goed en verdient het - voelt het alsof het de verkeerde kant aan het opgaan is."

De kritiek komt niet alleen uit de hoek van de Afro-Amerikaanse gemeenschap, want ook blanke acteurs zoals George Clooney en Dustin Hoffman lieten al weten ontgoocheld te zijn in de keuze van de genomineerden.

(EK)

Na regisseur Spike Lee en actrice Jada Pinkett-Smith, haakt nu ook haar echtgenoot Will Smith af voor de uitreiking van de Oscars. Smith, nochtans een van de populairste zwarte acteurs in de Verenigde Staten, doet dat omdat er voor het tweede jaar op rij geen enkele zwarte acteur in aanmerking komt voor een beeldje. De acteur, die in het verleden zelf al twee keer werd genomineerd voor zijn rollen in Ali en The Pursuit of Happyness, verklaart die keuze: "Bij het bekijken van de lijst genomineerden - en iedereen is fantastisch, dat is het vervelende van deze hele zaak: iedereen is goed en verdient het - voelt het alsof het de verkeerde kant aan het opgaan is."De kritiek komt niet alleen uit de hoek van de Afro-Amerikaanse gemeenschap, want ook blanke acteurs zoals George Clooney en Dustin Hoffman lieten al weten ontgoocheld te zijn in de keuze van de genomineerden.(EK)