De lijst kandidaten voor een Oscarbeeldje oogt opvallend wit. Zo wit dat regisseur Spike Lee en actrice Jada Pinkett Smith besloten niet aanwezig te zijn op de avond van de uitreiking. "We kunnen niet langer bedelen om liefde, erkenning en respect," verklaart Smith de boycot.

Ledenbestand herzien

Die opmerking komt aan bij Cheryl Boone Isaacs, de (overigens eerste zwarte) president van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Zij stuurde al een reactie de wereld in: "We erkennen de zorgen in onze gemeenschap, dus ik waardeer iedereen die me heeft benaderd. Zo kunnen we samen vooruitgang boeken."

Verder heeft Isaacs ook al beloofd de belangrijke filmprijzen ethisch diverser te maken. Dat wil ze doen door het ledenbestand van de Oscars te herzien. "De komende dagen en weken zullen we het proces van het werven van leden onder de loep nemen om de broodnodige diversiteit in onze groep te krijgen."

(EK)

De lijst kandidaten voor een Oscarbeeldje oogt opvallend wit. Zo wit dat regisseur Spike Lee en actrice Jada Pinkett Smith besloten niet aanwezig te zijn op de avond van de uitreiking. "We kunnen niet langer bedelen om liefde, erkenning en respect," verklaart Smith de boycot.Die opmerking komt aan bij Cheryl Boone Isaacs, de (overigens eerste zwarte) president van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Zij stuurde al een reactie de wereld in: "We erkennen de zorgen in onze gemeenschap, dus ik waardeer iedereen die me heeft benaderd. Zo kunnen we samen vooruitgang boeken." Verder heeft Isaacs ook al beloofd de belangrijke filmprijzen ethisch diverser te maken. Dat wil ze doen door het ledenbestand van de Oscars te herzien. "De komende dagen en weken zullen we het proces van het werven van leden onder de loep nemen om de broodnodige diversiteit in onze groep te krijgen."(EK)