De Britse koningin Elizabeth zit 60 jaar op de troon en dat wordt overal in Groot-Brittannië gevierd. Ook Wallace & Gromit, de twee populaire klei-animatiefiguurtjes, doen nu hun duit in het zakje: animator en uitvinder Nick Park en Aardman Animations hebben naar aanleiding van het diamanten jubileum een kortfilm gemaakt, getiteld "A Jubilee Bunt-a-thon".

De film, geproduceerd in samenwerking met de National Trust, zal op 4 juni vertoond worden op 14 National Trust-locaties verspreid over het Britse grondgebied. De film duurt slechts 1 minuut maar het kostte een team van dertig animatoren drie maanden om hem te maken.

Wallace & Gromit kunnen alvast prins Charles tot hun fans rekenen: eerder dit jaar verklaarde zijn vrouw Camilla dat Wallace & Gromit "de favoriete mensen" zijn van haar echtgenoot. (Belga/DB)

De Britse koningin Elizabeth zit 60 jaar op de troon en dat wordt overal in Groot-Brittannië gevierd. Ook Wallace & Gromit, de twee populaire klei-animatiefiguurtjes, doen nu hun duit in het zakje: animator en uitvinder Nick Park en Aardman Animations hebben naar aanleiding van het diamanten jubileum een kortfilm gemaakt, getiteld "A Jubilee Bunt-a-thon". De film, geproduceerd in samenwerking met de National Trust, zal op 4 juni vertoond worden op 14 National Trust-locaties verspreid over het Britse grondgebied. De film duurt slechts 1 minuut maar het kostte een team van dertig animatoren drie maanden om hem te maken. Wallace & Gromit kunnen alvast prins Charles tot hun fans rekenen: eerder dit jaar verklaarde zijn vrouw Camilla dat Wallace & Gromit "de favoriete mensen" zijn van haar echtgenoot. (Belga/DB)