Wallace & Gromit eren Queen Elizabeth met kortfilm

De Britse koningin Elizabeth zit 60 jaar op de troon en dat vieren de klei-animatiefiguurtjes Wallace & Gromit met een kortfilm die ee minuut duurt.

De Britse koningin Elizabeth zit 60 jaar op de troon en dat wordt overal in Groot-Brittannië gevierd. Ook Wallace & Gromit, de twee populaire klei-animatiefiguurtjes, doen nu hun duit in het zakje: animator en uitvinder Nick Park en Aardman Animations hebben naar aanleiding van het diamanten jubileum een kortfilm gemaakt, getiteld “A Jubilee Bunt-a-thon”.

De film, geproduceerd in samenwerking met de National Trust, zal op 4 juni vertoond worden op 14 National Trust-locaties verspreid over het Britse grondgebied. De film duurt slechts 1 minuut maar het kostte een team van dertig animatoren drie maanden om hem te maken.

Wallace & Gromit kunnen alvast prins Charles tot hun fans rekenen: eerder dit jaar verklaarde zijn vrouw Camilla dat Wallace & Gromit “de favoriete mensen” zijn van haar echtgenoot. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content