De volledige lijst van genomineerden voor de 68ste editie van de Bafta Awards werd bekend gemaakt. Stephen Fry, die de host zal zijn van de BAFTA ceremonie op 8 februari, las amen met acteur Sam Claflin de namen van de genomineerden voor in Londen.

Naast de grote kleppers zoals The Grand Budapest Hotel en Birdman, veroverde The Imitation Game 9 nominaties, kregen Boyhood en Whiplash er elk 5 en grepen Mr. Turner, Nightcrawler en Interstellar ieder 4 nominaties.

Belgische aanwezigheid

Deux jours, une nuit van de Belgische broers Dardenne neemt het in de categorie 'beste niet-Engelstalige film' op tegen Ida, Leviathan, The Lunchbox en Trash.

Opkomende sterren

In de categorie van de 'EE rising star award', die wordt gekozen door het publiek, strijden Gugu Mbatha-Raw, Jack O'Connell, Margot Robbie, Miles Teller en Shailene Woodley tegen elkaar. Vorig jaar won Will Poulter voor zijn rol in We're the Millers.

De Bafta's uitreiking vindt een week voor de Oscars plaats en wordt gezien als goede voorspeller van de winnaars van de Academy Awards. (LP)

De volledige lijst van genomineerden voor de 68ste editie van de Bafta Awards werd bekend gemaakt. Stephen Fry, die de host zal zijn van de BAFTA ceremonie op 8 februari, las amen met acteur Sam Claflin de namen van de genomineerden voor in Londen. Naast de grote kleppers zoals The Grand Budapest Hotel en Birdman, veroverde The Imitation Game 9 nominaties, kregen Boyhood en Whiplash er elk 5 en grepen Mr. Turner, Nightcrawler en Interstellar ieder 4 nominaties. Belgische aanwezigheid Deux jours, une nuit van de Belgische broers Dardenne neemt het in de categorie 'beste niet-Engelstalige film' op tegen Ida, Leviathan, The Lunchbox en Trash. Opkomende sterren In de categorie van de 'EE rising star award', die wordt gekozen door het publiek, strijden Gugu Mbatha-Raw, Jack O'Connell, Margot Robbie, Miles Teller en Shailene Woodley tegen elkaar. Vorig jaar won Will Poulter voor zijn rol in We're the Millers. De Bafta's uitreiking vindt een week voor de Oscars plaats en wordt gezien als goede voorspeller van de winnaars van de Academy Awards. (LP)