The Grand Budapest Hotel grootste slokop van BAFTA nominaties

The Grand Budapest Hotel © -

Met maar liefst 11 nominaties is The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson de voorlopige leider van de 68ste Bafta’s. Birdman en The Theory of Everything bezetten samen de tweede plaats met 10 nominaties.

De volledige lijst van genomineerden voor de 68ste editie van de Bafta Awards werd bekend gemaakt. Stephen Fry, die de host zal zijn van de BAFTA ceremonie op 8 februari, las amen met acteur Sam Claflin de namen van de genomineerden voor in Londen.

Naast de grote kleppers zoals The Grand Budapest Hotel en Birdman, veroverde The Imitation Game 9 nominaties, kregen Boyhood en Whiplash er elk 5 en grepen Mr. Turner, Nightcrawler en Interstellar ieder 4 nominaties.

Belgische aanwezigheid

Deux jours, une nuit van de Belgische broers Dardenne neemt het in de categorie ‘beste niet-Engelstalige film’ op tegen Ida, Leviathan, The Lunchbox en Trash.

Opkomende sterren

In de categorie van de ‘EE rising star award’, die wordt gekozen door het publiek, strijden Gugu Mbatha-Raw, Jack O’Connell, Margot Robbie, Miles Teller en Shailene Woodley tegen elkaar. Vorig jaar won Will Poulter voor zijn rol in We’re the Millers.

De Bafta’s uitreiking vindt een week voor de Oscars plaats en wordt gezien als goede voorspeller van de winnaars van de Academy Awards. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content