Star Wars: The Force Awakens is met een opbrengst van ruim 900 miljoen dollar in de VS de meest winstgevende bioscooprelease uit de Amerikaanse filmgeschiedenis, en wereldwijd doen enkel James Camerons kassuccessen Avatar en Titanic beter.

Op 1 april komt de digitale HD-versie van de nieuwe Star Wars uit, vier dagen later gevolgd door de Blu-ray- en dvd-release. Met die releases zou Disney naar schatting nog eens meer dan 5 miljard dollar aan bijkomende winsten kunnen gaan opstrijken.

Al ziet Disney nu mogelijk een deel van die extra winsten door de neus geboord, want twee weken voor de HD-, dvd- en Blu-ray-release circuleren er op torrentsites als The Pirate Bay en KickassTorrents al verschillende kopieën van Star Wars: The Force Awakens. De eerste illegale exemplaren doken afgelopen dinsdag op, en werden die dag alleen al meer dan 250 duizend keer gedownload, zo schat de blog TorrentFreak. (JG)

Star Wars: The Force Awakens is met een opbrengst van ruim 900 miljoen dollar in de VS de meest winstgevende bioscooprelease uit de Amerikaanse filmgeschiedenis, en wereldwijd doen enkel James Camerons kassuccessen Avatar en Titanic beter.Op 1 april komt de digitale HD-versie van de nieuwe Star Wars uit, vier dagen later gevolgd door de Blu-ray- en dvd-release. Met die releases zou Disney naar schatting nog eens meer dan 5 miljard dollar aan bijkomende winsten kunnen gaan opstrijken. Al ziet Disney nu mogelijk een deel van die extra winsten door de neus geboord, want twee weken voor de HD-, dvd- en Blu-ray-release circuleren er op torrentsites als The Pirate Bay en KickassTorrents al verschillende kopieën van Star Wars: The Force Awakens. De eerste illegale exemplaren doken afgelopen dinsdag op, en werden die dag alleen al meer dan 250 duizend keer gedownload, zo schat de blog TorrentFreak. (JG)