‘Star Wars: The Force Awakens’ lekt twee weken voor fysieke en digitale release

© Disney

Twee weken voor de officiële digitale release en de Blu-ray -en dvd-versies van Star Wars: The Force Awakens is de film al gelekt op verscheidene torrentsites. Ongetwijfeld een streep door de rekening van Disney, dat met bovengenoemde releases naar schatting zo’n 5 miljard dollar aan bijkomende winsten had kunnen opstrijken.

Star Wars: The Force Awakens is met een opbrengst van ruim 900 miljoen dollar in de VS de meest winstgevende bioscooprelease uit de Amerikaanse filmgeschiedenis, en wereldwijd doen enkel James Camerons kassuccessen Avatar en Titanic beter.

Op 1 april komt de digitale HD-versie van de nieuwe Star Wars uit, vier dagen later gevolgd door de Blu-ray- en dvd-release. Met die releases zou Disney naar schatting nog eens meer dan 5 miljard dollar aan bijkomende winsten kunnen gaan opstrijken.

Al ziet Disney nu mogelijk een deel van die extra winsten door de neus geboord, want twee weken voor de HD-, dvd- en Blu-ray-release circuleren er op torrentsites als The Pirate Bay en KickassTorrents al verschillende kopieën van Star Wars: The Force Awakens. De eerste illegale exemplaren doken afgelopen dinsdag op, en werden die dag alleen al meer dan 250 duizend keer gedownload, zo schat de blog TorrentFreak. (JG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content