De regisseur - zelf achtvoudig Césarwinnaar - werd veertig jaar geleden in Amerika aangeklaagd omdat hij een dertienjarig meisje verkrachtte. Polanski verdween naar Parijs, waardoor hij de rechtszaak tot op de dag van vandaag wist te omzeilen.

Dat de man nu een prestigieuze positie in de Franse filmwereld mag inpalmen, vinden vele mensen ongehoord. Zo reageerde onder andere de organisatie 'Osez le Féminisme' furieus. De feministische vereniging begon een petitie tegen Polanski's voorzitterschap, en schetste al contouren van boycotplannen. Ondertussen verlangden meer dan 61.000 ondertekenaars naar zijn ontslag.

Om de verhitte gemoederen te bedaren, besloot de regisseur van onder meer The Pianist, Chinatown en Rosemary's Baby zélf om de aangeboden kans niet te grijpen.

Souky De Wolf

De regisseur - zelf achtvoudig Césarwinnaar - werd veertig jaar geleden in Amerika aangeklaagd omdat hij een dertienjarig meisje verkrachtte. Polanski verdween naar Parijs, waardoor hij de rechtszaak tot op de dag van vandaag wist te omzeilen. Dat de man nu een prestigieuze positie in de Franse filmwereld mag inpalmen, vinden vele mensen ongehoord. Zo reageerde onder andere de organisatie 'Osez le Féminisme' furieus. De feministische vereniging begon een petitie tegen Polanski's voorzitterschap, en schetste al contouren van boycotplannen. Ondertussen verlangden meer dan 61.000 ondertekenaars naar zijn ontslag. Om de verhitte gemoederen te bedaren, besloot de regisseur van onder meer The Pianist, Chinatown en Rosemary's Baby zélf om de aangeboden kans niet te grijpen. Souky De Wolf