De organisatie van het Filmfestival van Cannes plaatst het debuut ('Né Quelque Part') van Mohamed Hamidi bij op haar officiële selectielijst. De prent zal exclusief vertoond worden aan Franse studenten uit de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Acteur Jamel Debbouze ('Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain') en regisseur Hamidi zullen aanwezig zijn bij deze speciale vertoning.

Hamidi's debuutfilm vertelt het verhaal van de 26-jarige rechtenstudent Farid (Tewfik Jallab). Hij reist, om het huis van zijn vader te redden, van Frankrijk naar Algerije. De jongeman wordt ter plekke opgevangen door zijn ambitieuze neef (Debbouze), die het koste wat kost wil maken in Frankrijk. Farids verblijf in het vreemde land, leidt tot een confrontatie met zijn eigen identiteit.

'Né Quelque Part' wordt op dinsdag 21 mei vertoond tijdens het filmfestival van Cannes. In juni verschijnt de film in de Franse zalen. (CB)

Trailer:

De organisatie van het Filmfestival van Cannes plaatst het debuut ('Né Quelque Part') van Mohamed Hamidi bij op haar officiële selectielijst. De prent zal exclusief vertoond worden aan Franse studenten uit de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Acteur Jamel Debbouze ('Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain') en regisseur Hamidi zullen aanwezig zijn bij deze speciale vertoning. Hamidi's debuutfilm vertelt het verhaal van de 26-jarige rechtenstudent Farid (Tewfik Jallab). Hij reist, om het huis van zijn vader te redden, van Frankrijk naar Algerije. De jongeman wordt ter plekke opgevangen door zijn ambitieuze neef (Debbouze), die het koste wat kost wil maken in Frankrijk. Farids verblijf in het vreemde land, leidt tot een confrontatie met zijn eigen identiteit. 'Né Quelque Part' wordt op dinsdag 21 mei vertoond tijdens het filmfestival van Cannes. In juni verschijnt de film in de Franse zalen. (CB) Trailer: