Jaarlijks vinden drie promoties plaats: twee voor Franse staatsburgers en één voor personen met een andere nationaliteit. De onderscheiding omvat drie graden: Commandeur, Officier of Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres. Filip D'havé, algemeen afgevaardigde van de Vlaamse Regering bij de Ambassade van België in Frankrijk is vol lof over Matthias Schoenaerts. "Hij boekte grote successen met zijn vertolkingen in onder meer 'De rouille et d'os' en 'Rundskop' en kreeg de César voor opkomend jong talent in 2013.

Groots in Frankrijk

Ondertussen kent iedereen in Frankrijk Matthias Schoenaerts en dat wordt nog eens bevestigd met deze onderscheiding door de Franse minister van Cultuur." Ook andere Vlamingen, zoals componist Philippe Boesmans (Commandeur), directeur-generaal van de Bozar Paul Dujardin (Chevalier) en voorzitster van ICOMOS Vlaanderen Brussel Bénédicte Selfslagh (Chevalier) kregen een onderscheiding in de Orde van de Kunsten en Letteren. (Belga/LP)

Jaarlijks vinden drie promoties plaats: twee voor Franse staatsburgers en één voor personen met een andere nationaliteit. De onderscheiding omvat drie graden: Commandeur, Officier of Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres. Filip D'havé, algemeen afgevaardigde van de Vlaamse Regering bij de Ambassade van België in Frankrijk is vol lof over Matthias Schoenaerts. "Hij boekte grote successen met zijn vertolkingen in onder meer 'De rouille et d'os' en 'Rundskop' en kreeg de César voor opkomend jong talent in 2013. Groots in FrankrijkOndertussen kent iedereen in Frankrijk Matthias Schoenaerts en dat wordt nog eens bevestigd met deze onderscheiding door de Franse minister van Cultuur." Ook andere Vlamingen, zoals componist Philippe Boesmans (Commandeur), directeur-generaal van de Bozar Paul Dujardin (Chevalier) en voorzitster van ICOMOS Vlaanderen Brussel Bénédicte Selfslagh (Chevalier) kregen een onderscheiding in de Orde van de Kunsten en Letteren. (Belga/LP)