De Franse film die op stapel staat over koning Boudewijn wordt een fictiefilm, geen documentaire. Dat zegt een van de producenten van de film, Dominique Besnehard, in een interview met Belga.

"De prent kreeg de werktitel 'Le roi timide' en zal vooral handelen over de abortuskwestie maar ook over de kindertijd van de koning en over zijn verlegenheid". Boudewijn zorgde 25 jaar geleden voor een zware institutionele crisis door zijn weigering om de abortuswet te ondertekenen.

"Het idee om een film over het leven van Boudewijn te maken, kwam er na een gesprek met voormalig Frans president François Mitterrand in de jaren negentig", zegt Besnehard. "Op een avond tijdens een diner ging het gesprek over de monarchie. François Mitterrand vertelde toen over Boudewijn. Hij vond hem een groot staatsman, en een engel".

Voor het scenario hebben producenten Besnehard en Michel Ferrer een beroep gedaan op de Belg Thierry Debroux. Wie koning Boudewijn zal vertolken, is nog niet geweten maar de geruchten wijzen in de richting van Pierre Niney, die eerder dit jaar nog een César kreeg voor zijn hoofd- en titelrol in de film over mode-ontwerper Yves Saint-Laurent. Binnen een jaar zouden de opnames van start gaan. (Belga)

De Franse film die op stapel staat over koning Boudewijn wordt een fictiefilm, geen documentaire. Dat zegt een van de producenten van de film, Dominique Besnehard, in een interview met Belga. "De prent kreeg de werktitel 'Le roi timide' en zal vooral handelen over de abortuskwestie maar ook over de kindertijd van de koning en over zijn verlegenheid". Boudewijn zorgde 25 jaar geleden voor een zware institutionele crisis door zijn weigering om de abortuswet te ondertekenen. "Het idee om een film over het leven van Boudewijn te maken, kwam er na een gesprek met voormalig Frans president François Mitterrand in de jaren negentig", zegt Besnehard. "Op een avond tijdens een diner ging het gesprek over de monarchie. François Mitterrand vertelde toen over Boudewijn. Hij vond hem een groot staatsman, en een engel". Voor het scenario hebben producenten Besnehard en Michel Ferrer een beroep gedaan op de Belg Thierry Debroux. Wie koning Boudewijn zal vertolken, is nog niet geweten maar de geruchten wijzen in de richting van Pierre Niney, die eerder dit jaar nog een César kreeg voor zijn hoofd- en titelrol in de film over mode-ontwerper Yves Saint-Laurent. Binnen een jaar zouden de opnames van start gaan. (Belga)