De Amerikaanse komiek en talkshow-presentator Jimmy Kimmel wordt opnieuw gastheer van de Oscaruitreiking. 'Als je denkt dat we dit jaar op het eind de mist ingingen, wacht dan maar wat we voor de 90ste editie in petto hebben', zei Kimmel volgens de mededeling van de organisatie. Hij verwees daarmee naar het einde van de show, toen eerst verkeerdelijk La La Land en vervolgens dan toch Moonlight tot beste film uitgeroepen. Medewerkers van consultancybedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) hadden in de coulissen per vergissing de omslagen verwisseld.

'Ik dank de Oscar Academy dat ze me gevraagd hebben de Oscars opnieuw aan elkaar te praten als ik maar de juiste omslag open', tweette Kimmel.

De jarenlange presentator van de naar hem genoemde talkshow op de zender ABC kreeg voor zijn presentatie dit jaar gemengde beoordelingen. Kimmel had eerder al als moderator van de Emmy-uitreiking ervaring opgedaan.

De Oscars werden in de vorige jaren onder anderen gemodereerd door komiek Chris Rock, acteurs Neil Patrick Harris en Billy Crystal en talkshowhost Ellen DeGeneres. Het geldt een van de meest begerenswaardige en moeilijkste jobs in de branche

De Amerikaanse komiek en talkshow-presentator Jimmy Kimmel wordt opnieuw gastheer van de Oscaruitreiking. 'Als je denkt dat we dit jaar op het eind de mist ingingen, wacht dan maar wat we voor de 90ste editie in petto hebben', zei Kimmel volgens de mededeling van de organisatie. Hij verwees daarmee naar het einde van de show, toen eerst verkeerdelijk La La Land en vervolgens dan toch Moonlight tot beste film uitgeroepen. Medewerkers van consultancybedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) hadden in de coulissen per vergissing de omslagen verwisseld. 'Ik dank de Oscar Academy dat ze me gevraagd hebben de Oscars opnieuw aan elkaar te praten als ik maar de juiste omslag open', tweette Kimmel. De jarenlange presentator van de naar hem genoemde talkshow op de zender ABC kreeg voor zijn presentatie dit jaar gemengde beoordelingen. Kimmel had eerder al als moderator van de Emmy-uitreiking ervaring opgedaan. De Oscars werden in de vorige jaren onder anderen gemodereerd door komiek Chris Rock, acteurs Neil Patrick Harris en Billy Crystal en talkshowhost Ellen DeGeneres. Het geldt een van de meest begerenswaardige en moeilijkste jobs in de branche