Jimmy Kimmel presenteert opnieuw Oscaruitreiking

Jimmy Kimmel deelt broodjes uit aan het publiek tijdens de Emmy Awards. © Reuters

Op 4 maart 2018 zal Kimmel, na de editie van dit jaar ook de 90ste uitreiking van de filmprijzen voor zijn rekening nemen. Dat deelden de organisatoren dinsdag in Los Angeles mee.

De Amerikaanse komiek en talkshow-presentator Jimmy Kimmel wordt opnieuw gastheer van de Oscaruitreiking. ‘Als je denkt dat we dit jaar op het eind de mist ingingen, wacht dan maar wat we voor de 90ste editie in petto hebben’, zei Kimmel volgens de mededeling van de organisatie. Hij verwees daarmee naar het einde van de show, toen eerst verkeerdelijk La La Land en vervolgens dan toch Moonlight tot beste film uitgeroepen. Medewerkers van consultancybedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) hadden in de coulissen per vergissing de omslagen verwisseld.

‘Ik dank de Oscar Academy dat ze me gevraagd hebben de Oscars opnieuw aan elkaar te praten als ik maar de juiste omslag open’, tweette Kimmel.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De jarenlange presentator van de naar hem genoemde talkshow op de zender ABC kreeg voor zijn presentatie dit jaar gemengde beoordelingen. Kimmel had eerder al als moderator van de Emmy-uitreiking ervaring opgedaan.

De Oscars werden in de vorige jaren onder anderen gemodereerd door komiek Chris Rock, acteurs Neil Patrick Harris en Billy Crystal en talkshowhost Ellen DeGeneres. Het geldt een van de meest begerenswaardige en moeilijkste jobs in de branche

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content