De American Cinematheque Award eert elk jaar 'een buitengewone kunstenaar in de entertainment-industrie, die met zijn werken een belangrijke bijdrage aan de filmkunst leverde'.

Directeur Rick Nicita is formeel. 'Ridley Scott is simpelweg een van de beste filmproducenten in de geschiedenis van de film', zo meldt Variety.

Scott heeft 23 films op de teller staan. Hij debuteerde in 1965 met de korte film 'Boy and Bicycle'. 'Blade Runner', de iconische sf-prent uit 1982, werd een ware culthit. Ook 'Alien', 'Thelma & Louise', 'Hannibal', 'Robin Hood', 'Prometheus' en 'The Martian' zijn van zijn hand.

Op het palmares van de American Cinematheque Award volgt hij Reese Witherspoon op. Eerder gingen Eddie Murphy, Steven Spielberg, John Travolta, Al Pacino, Julia Roberts, Matthew McConaughey, Sean Connery en Samuel L. Jackson aan de haal met de prestigieuze onderscheiding. (DB)

De American Cinematheque Award eert elk jaar 'een buitengewone kunstenaar in de entertainment-industrie, die met zijn werken een belangrijke bijdrage aan de filmkunst leverde'. Directeur Rick Nicita is formeel. 'Ridley Scott is simpelweg een van de beste filmproducenten in de geschiedenis van de film', zo meldt Variety. Scott heeft 23 films op de teller staan. Hij debuteerde in 1965 met de korte film 'Boy and Bicycle'. 'Blade Runner', de iconische sf-prent uit 1982, werd een ware culthit. Ook 'Alien', 'Thelma & Louise', 'Hannibal', 'Robin Hood', 'Prometheus' en 'The Martian' zijn van zijn hand.Op het palmares van de American Cinematheque Award volgt hij Reese Witherspoon op. Eerder gingen Eddie Murphy, Steven Spielberg, John Travolta, Al Pacino, Julia Roberts, Matthew McConaughey, Sean Connery en Samuel L. Jackson aan de haal met de prestigieuze onderscheiding. (DB)