Bergman volgt op de affiche Marcello Mastroianni op. Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat Bergman werd geboren. Het Festival omschrijft haar als een "modern icoon (en) vrijgevochten vrouw die zowel Hollywoodster als figuur van het neorealisme was".

Haar belangrijkste rollen speelde de moeder van Isabella Rossellini in films van Alfred Hitchcock, (haar echtgenoot) Roberto Rossellini en haar naam- en landgenoot Ingmar Bergman. Een van haar beroemdste rollen was die van Ilsa in de film 'Casablanca'. Haar tegenspeler in deze prent was Humphrey Bogart.

De in 1982 overleden actrice was voorzitster van de festivaljury in 1973. De hommage gaat gepaard met de première van een documentaire over de topactrice, "In Her Own Words" van Stig Björkman. (Belga/LP)

Bergman volgt op de affiche Marcello Mastroianni op. Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat Bergman werd geboren. Het Festival omschrijft haar als een "modern icoon (en) vrijgevochten vrouw die zowel Hollywoodster als figuur van het neorealisme was".De in 1982 overleden actrice was voorzitster van de festivaljury in 1973. De hommage gaat gepaard met de première van een documentaire over de topactrice, "In Her Own Words" van Stig Björkman. (Belga/LP)