Filmfestival Cannes brengt hulde aan Zweedse actrice Ingrid Bergman

Ingrid Bergman © .

Het Internationale Filmfestival van Cannes brengt dit jaar hulde aan de Zweedse actrice Ingrid Bergman. Haar gezicht prijkt op de officiële affiche van de 68ste editie van het festival, dat plaatsvindt van 13 tot 24 mei.

Bergman volgt op de affiche Marcello Mastroianni op. Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat Bergman werd geboren. Het Festival omschrijft haar als een “modern icoon (en) vrijgevochten vrouw die zowel Hollywoodster als figuur van het neorealisme was”.

Filmfestival Cannes brengt hulde aan Zweedse actrice Ingrid Bergman

Haar belangrijkste rollen speelde de moeder van Isabella Rossellini in films van Alfred Hitchcock, (haar echtgenoot) Roberto Rossellini en haar naam- en landgenoot Ingmar Bergman. Een van haar beroemdste rollen was die van Ilsa in de film ‘Casablanca’. Haar tegenspeler in deze prent was Humphrey Bogart.

De in 1982 overleden actrice was voorzitster van de festivaljury in 1973. De hommage gaat gepaard met de première van een documentaire over de topactrice, “In Her Own Words” van Stig Björkman. (Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content