In 'Like Father, Like Son' wordt het leven van een ambitieuze architect en zijn echtgenote onderuit gehaald, wanneer het stel een onverwacht telefoontje krijgt uit de kraamkliniek, waaruit blijkt dat hun zesjarig zoontje destijds bij de geboorte per abuis verwisseld werd. Na dit verbijsterend nieuws worden ze met het andere 'getroffen' gezin in contact gebracht.

Prachtig ingetogen familiedrama, feilloos geregisseerd door Hirokazu Kore-eda ('After Life', 'Still Walking'). De uitgebalanceerde, gracieuze beeldcomposities van de Japanse meester ogen bedrieglijk eenvoudig, maar getuigen van een zeer grote kunde. Terechte laureaat van de speciale juryprijs in Cannes. (***)

Dieter Vanden Bossche

In 'Like Father, Like Son' wordt het leven van een ambitieuze architect en zijn echtgenote onderuit gehaald, wanneer het stel een onverwacht telefoontje krijgt uit de kraamkliniek, waaruit blijkt dat hun zesjarig zoontje destijds bij de geboorte per abuis verwisseld werd. Na dit verbijsterend nieuws worden ze met het andere 'getroffen' gezin in contact gebracht. Prachtig ingetogen familiedrama, feilloos geregisseerd door Hirokazu Kore-eda ('After Life', 'Still Walking'). De uitgebalanceerde, gracieuze beeldcomposities van de Japanse meester ogen bedrieglijk eenvoudig, maar getuigen van een zeer grote kunde. Terechte laureaat van de speciale juryprijs in Cannes. (***) Dieter Vanden Bossche