Film Fest Gent: Recensie ‘Like Father, Like Son’

‘Like Father, Like Son’, waarin een geldhongerige zakenman tot de ontdekking komt dat zijn biologische zoon bij de geboorte werd verwisseld, is een minimalistisch pareltje van de Japanse meester Hirokazu Kore-eda.

In ‘Like Father, Like Son’ wordt het leven van een ambitieuze architect en zijn echtgenote onderuit gehaald, wanneer het stel een onverwacht telefoontje krijgt uit de kraamkliniek, waaruit blijkt dat hun zesjarig zoontje destijds bij de geboorte per abuis verwisseld werd. Na dit verbijsterend nieuws worden ze met het andere ‘getroffen’ gezin in contact gebracht.

Prachtig ingetogen familiedrama, feilloos geregisseerd door Hirokazu Kore-eda (‘After Life’, ‘Still Walking’). De uitgebalanceerde, gracieuze beeldcomposities van de Japanse meester ogen bedrieglijk eenvoudig, maar getuigen van een zeer grote kunde. Terechte laureaat van de speciale juryprijs in Cannes. (***)

Dieter Vanden Bossche

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content