Meer dan 120 jaar geleden werden de eerste bewegende beelden gefilmd met een camera. In onderstaand overzichtsfilmpje gaan we terug naar het prille begin met filmpjes zoals 'La sortie de l'usine' van de Lumière broers en 'Le voyage dans la lune' van Georges Méliès. In de minuten die volgen, zien we hoe de filmcamera een ongelooflijke evolutie heeft doorgemaakt. De introductie van kleur en later analoge camera's en digitale beelden zorgden voor talloze nieuwe mogelijkheden en gaf getalenteerde cineasten een handig instrument.

Maar filmen is door de jaren heen ook erg gedemocratiseerd. Zelfs de gewone burger die geen enkele filmopleiding genoten heeft of ervaring heeft opgedaan kan tegenwoordig gemakkelijk aan de slag met een digitale videocamera, tablet, smartphone of binnenkort met een Google Glass. (LP)

SOC 2014 - The Motion Picture Camera: Past, Present and Future from Jery October on Vimeo.

Meer dan 120 jaar geleden werden de eerste bewegende beelden gefilmd met een camera. In onderstaand overzichtsfilmpje gaan we terug naar het prille begin met filmpjes zoals 'La sortie de l'usine' van de Lumière broers en 'Le voyage dans la lune' van Georges Méliès. In de minuten die volgen, zien we hoe de filmcamera een ongelooflijke evolutie heeft doorgemaakt. De introductie van kleur en later analoge camera's en digitale beelden zorgden voor talloze nieuwe mogelijkheden en gaf getalenteerde cineasten een handig instrument. Maar filmen is door de jaren heen ook erg gedemocratiseerd. Zelfs de gewone burger die geen enkele filmopleiding genoten heeft of ervaring heeft opgedaan kan tegenwoordig gemakkelijk aan de slag met een digitale videocamera, tablet, smartphone of binnenkort met een Google Glass. (LP) SOC 2014 - The Motion Picture Camera: Past, Present and Future from Jery October on Vimeo.