De geschiedenis van de filmcamera in 4 minuten

Voor de jaarlijkse Lifetime Achievement Awards heeft de Society of Camera Operators een leerrijk filmpje gemaakt over de boeiende geschiedenis van de filmcamera. In vier minuten reizen we van de gebroeders Lumière naar de gloednieuwe Google Glass.

Meer dan 120 jaar geleden werden de eerste bewegende beelden gefilmd met een camera. In onderstaand overzichtsfilmpje gaan we terug naar het prille begin met filmpjes zoals ‘La sortie de l’usine’ van de Lumière broers en ‘Le voyage dans la lune’ van Georges Méliès. In de minuten die volgen, zien we hoe de filmcamera een ongelooflijke evolutie heeft doorgemaakt. De introductie van kleur en later analoge camera’s en digitale beelden zorgden voor talloze nieuwe mogelijkheden en gaf getalenteerde cineasten een handig instrument.

Maar filmen is door de jaren heen ook erg gedemocratiseerd. Zelfs de gewone burger die geen enkele filmopleiding genoten heeft of ervaring heeft opgedaan kan tegenwoordig gemakkelijk aan de slag met een digitale videocamera, tablet, smartphone of binnenkort met een Google Glass. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

SOC 2014 – The Motion Picture Camera: Past, Present and Future from Jery October on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content