De Batman-acteur Christian Bale gaat de hoofdrol vertolken in 'Nanjing Heroes', een peperduur historisch drama van regisseur Zhang Yimou (die verantwoordelijk is voor enkele van de meest visueel verbluffende Chinese koningsdramas als 'Raise the Red Lantern' en 'martial arts'- of wuxia-films als 'Hero' en 'House of Flying Daggers'). In zijn nieuwste film staat het bloedbad dat het Japanse leger in 1937 in Nanking heeft aangericht centraal.

Bale zal een priester spelen die Schindler's List-gewijs potentiële slachtoffers van een gewisse dood redt door ze te laten samenwerken met de Duitse zakenman John Rabe. Yimou's nieuwe project zal met een budget van maar liefst 90 miljoen euro kunnen wedijveren met John Woo's groots opgezette tweeluik 'Red Cliff' als duurste Chinese productie aller tijden. In de film zal zowel Engels als Mandarijns worden gesproken.

Bekijk hier een making- of van Yimou's oogverblindende, uit spectaculaire actiescènes opgetrokken wraakspektakel 'Hero' uit 2003.

Andreas Ilegems

De Batman-acteur Christian Bale gaat de hoofdrol vertolken in 'Nanjing Heroes', een peperduur historisch drama van regisseur Zhang Yimou (die verantwoordelijk is voor enkele van de meest visueel verbluffende Chinese koningsdramas als 'Raise the Red Lantern' en 'martial arts'- of wuxia-films als 'Hero' en 'House of Flying Daggers'). In zijn nieuwste film staat het bloedbad dat het Japanse leger in 1937 in Nanking heeft aangericht centraal. Bale zal een priester spelen die Schindler's List-gewijs potentiële slachtoffers van een gewisse dood redt door ze te laten samenwerken met de Duitse zakenman John Rabe. Yimou's nieuwe project zal met een budget van maar liefst 90 miljoen euro kunnen wedijveren met John Woo's groots opgezette tweeluik 'Red Cliff' als duurste Chinese productie aller tijden. In de film zal zowel Engels als Mandarijns worden gesproken. Bekijk hier een making- of van Yimou's oogverblindende, uit spectaculaire actiescènes opgetrokken wraakspektakel 'Hero' uit 2003. Andreas Ilegems