Benedict Cumberbatch brak internationaal door met zijn vertolking van Sherlock Holmes in de eigentijdse BBC-serie 'Sherlock'. Daarna ging de bal aan het rollen en reeg hij de ene succesrol aan de andere. Van WikiLeaks-oprichter Julian Assange in 'The Fifth Estate' tot wiskundig genie Alan Turing in het recente 'The Imitation Game'. Voor zijn bijdrage aan de internationalisering krijgt hij nu de Variety Award. Cumberbatch zal de prijs op 7 december in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Bafta's.

Grote namen zoals Jude Law en Daniel Craig gingen hem vooraf. Op de Bafta's maakt Cumberbatch ook kans op de prijs voor beste acteur voor zijn rol in 'The Imitation Game'.Bekijk hieronder de trailer voor het nieuwe 'Sherlock'-seizoen. (WH)

Benedict Cumberbatch brak internationaal door met zijn vertolking van Sherlock Holmes in de eigentijdse BBC-serie 'Sherlock'. Daarna ging de bal aan het rollen en reeg hij de ene succesrol aan de andere. Van WikiLeaks-oprichter Julian Assange in 'The Fifth Estate' tot wiskundig genie Alan Turing in het recente 'The Imitation Game'. Voor zijn bijdrage aan de internationalisering krijgt hij nu de Variety Award. Cumberbatch zal de prijs op 7 december in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Bafta's.Grote namen zoals Jude Law en Daniel Craig gingen hem vooraf. Op de Bafta's maakt Cumberbatch ook kans op de prijs voor beste acteur voor zijn rol in 'The Imitation Game'.Bekijk hieronder de trailer voor het nieuwe 'Sherlock'-seizoen. (WH)