Benedict Cumberbatch krijgt Variety Award tijdens Bafta’s

© Reuters

Op de Britisch Independent Film Awards (Bafta’s) zal Benedict Cumberbatch de Variety Award in ontvangst nemen. Deze Award looft Britse acteurs die internationaal succes hebben.

Benedict Cumberbatch brak internationaal door met zijn vertolking van Sherlock Holmes in de eigentijdse BBC-serie ‘Sherlock’. Daarna ging de bal aan het rollen en reeg hij de ene succesrol aan de andere. Van WikiLeaks-oprichter Julian Assange in ‘The Fifth Estate’ tot wiskundig genie Alan Turing in het recente ‘The Imitation Game’. Voor zijn bijdrage aan de internationalisering krijgt hij nu de Variety Award. Cumberbatch zal de prijs op 7 december in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Bafta’s.

Grote namen zoals Jude Law en Daniel Craig gingen hem vooraf. Op de Bafta’s maakt Cumberbatch ook kans op de prijs voor beste acteur voor zijn rol in ‘The Imitation Game’.Bekijk hieronder de trailer voor het nieuwe ‘Sherlock’-seizoen. (WH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content