De film gaat over een vreemdeling die de opdracht krijgt om in Ghana kinderen te ronselen voor een risicovolle baan. Hij vindt er Prince en Mathilda, twee levendige kinderen, en brengt die naar zijn bende. Al snel begint hij zijn beslissing in twijfel te trekken, uit bezorgdheid over hoe dit het leven van de kinderen drastisch zou kunnen beïnvloeden.

'Da Yie' is een van de tien titels die op de shortlist staat voor een Oscar in de categorie Beste Kortfilm.

Filles de joie niet op shortlist

'Filles de joie' vertelt het verhaal van drie vrouwen die een dubbelleven leiden in de seksindustrie. De vrouwen worden vertolkt door Sara Forestier, Noémie Lvovsky en Annabelle Lengronne. In november had een nationale jury, waarin zowel leden van de Vlaamse als van de Franse gemeenschap zetelen, de film uitgekozen als Belgische inzending voor de Oscars.

Maar 'Filles de joie' staat dus niet op de shortlist. Onder meer de Deense tragikomedie 'Drunk' van regisseur Thomas Vinterberg staat wel op de lijst, die in totaal vijftien films telt. Ook de Tunesische film 'The Man Who Sold His Skin', met Koen De Bouw in een hoofdrol, maakt nog altijd kans op een beeldje.

Op 15 maart zal worden bekendgemaakt of de prent van Anthony Nti ook een nominatie in de wacht kan slepen. De 93ste ceremonie van de Oscars vindt plaats op 25 april, in het Dolby Theater in Los Angeles.

De film gaat over een vreemdeling die de opdracht krijgt om in Ghana kinderen te ronselen voor een risicovolle baan. Hij vindt er Prince en Mathilda, twee levendige kinderen, en brengt die naar zijn bende. Al snel begint hij zijn beslissing in twijfel te trekken, uit bezorgdheid over hoe dit het leven van de kinderen drastisch zou kunnen beïnvloeden. 'Da Yie' is een van de tien titels die op de shortlist staat voor een Oscar in de categorie Beste Kortfilm. 'Filles de joie' vertelt het verhaal van drie vrouwen die een dubbelleven leiden in de seksindustrie. De vrouwen worden vertolkt door Sara Forestier, Noémie Lvovsky en Annabelle Lengronne. In november had een nationale jury, waarin zowel leden van de Vlaamse als van de Franse gemeenschap zetelen, de film uitgekozen als Belgische inzending voor de Oscars. Maar 'Filles de joie' staat dus niet op de shortlist. Onder meer de Deense tragikomedie 'Drunk' van regisseur Thomas Vinterberg staat wel op de lijst, die in totaal vijftien films telt. Ook de Tunesische film 'The Man Who Sold His Skin', met Koen De Bouw in een hoofdrol, maakt nog altijd kans op een beeldje. Op 15 maart zal worden bekendgemaakt of de prent van Anthony Nti ook een nominatie in de wacht kan slepen. De 93ste ceremonie van de Oscars vindt plaats op 25 april, in het Dolby Theater in Los Angeles.