De bioscopen haalden na twee magere jaren weer het aantal bezoekers van 2012. Belangrijkste reden voor de stijging is het filmaanbod, vooral in het najaar. Amerikaanse blockbusters als "Spectre" en "Star Wars episode 7" deden het uitstekend, maar ook de Vlaamse komedies "FC De Kampioenen: Jubilée Géneral" en "Safety First" lokten veel volk. De lockdown wegens de terreurdreiging in Brussel en het onveiligheidsgevoel na de terreuraanslagen in Parijs hebben de Brusselse zalen wel getroffen, luidt het.

Die gebeurtenissen vielen net samen met cruciale weken voor de sector. Kinepolis-baas Eddy Duquenne liet donderdag wel optekenen dat de effecten inmiddels verdwenen zijn. De marktleider in België hield zijn Brusselse vestiging vier dagen dicht in november. Cijfers over de populairste films van 2015 geeft de federatie niet, maar in de elf Belgische Kinepolis-complexen was de animatiefilm "Minions" de drukst bekeken film van het jaar. "Jurassic World", "Spectre", "Star Wars episode 7" en "Fast & Furious 7" vervolledigen de top 5. (Belga)

De bioscopen haalden na twee magere jaren weer het aantal bezoekers van 2012. Belangrijkste reden voor de stijging is het filmaanbod, vooral in het najaar. Amerikaanse blockbusters als "Spectre" en "Star Wars episode 7" deden het uitstekend, maar ook de Vlaamse komedies "FC De Kampioenen: Jubilée Géneral" en "Safety First" lokten veel volk. De lockdown wegens de terreurdreiging in Brussel en het onveiligheidsgevoel na de terreuraanslagen in Parijs hebben de Brusselse zalen wel getroffen, luidt het. Die gebeurtenissen vielen net samen met cruciale weken voor de sector. Kinepolis-baas Eddy Duquenne liet donderdag wel optekenen dat de effecten inmiddels verdwenen zijn. De marktleider in België hield zijn Brusselse vestiging vier dagen dicht in november. Cijfers over de populairste films van 2015 geeft de federatie niet, maar in de elf Belgische Kinepolis-complexen was de animatiefilm "Minions" de drukst bekeken film van het jaar. "Jurassic World", "Spectre", "Star Wars episode 7" en "Fast & Furious 7" vervolledigen de top 5. (Belga)