Het gaat Felix Van Groeningen voor de wind. Eerst werd zijn film 'Belgica' positief onthaald op het Sundance Filmfestival en hij won er de Prijs voor Beste Regisseur, en nu heeft Netflix de wereldwijde rechten op de film gekocht.

Enkel de exploitatie binnen de Benelux en enkele Europese landen waar ook 'The Broken Circle Breakdown' het goed deed, komt niet in de handen van Netflix. Het is de eerste keer dat een Belgische film wereldwijd verkocht wordt aan de streamingdienst.

'Belgica' vertelt het verhaal van broers Frank en Jo die opnieuw naar elkaar toe groeien door het succes van hun bruine kroeg Belgica. Al duurt dat niet bijzonder lang.

De soundtrack van de film werd gemaakt door Soulwax, die voor de gelegenheid samenwerkte met verschillende bands. De film komt op 2 maart uit in de Belgische zalen. (JL)

Het gaat Felix Van Groeningen voor de wind. Eerst werd zijn film 'Belgica' positief onthaald op het Sundance Filmfestival en hij won er de Prijs voor Beste Regisseur, en nu heeft Netflix de wereldwijde rechten op de film gekocht. Enkel de exploitatie binnen de Benelux en enkele Europese landen waar ook 'The Broken Circle Breakdown' het goed deed, komt niet in de handen van Netflix. Het is de eerste keer dat een Belgische film wereldwijd verkocht wordt aan de streamingdienst.'Belgica' vertelt het verhaal van broers Frank en Jo die opnieuw naar elkaar toe groeien door het succes van hun bruine kroeg Belgica. Al duurt dat niet bijzonder lang. De soundtrack van de film werd gemaakt door Soulwax, die voor de gelegenheid samenwerkte met verschillende bands. De film komt op 2 maart uit in de Belgische zalen. (JL)