Afgelopen weekend werd de dertigste editie van het Nederlands Film Festival - dat een recordaantal van 154 000 bezoekers trok - afgesloten met het Gala van de Nederlandse Film. Daar werden de Gouden Kalveren - de Grote Prijzen van de Nederlandse Film - uitgereikt. Het Kalf voor de Beste Korte Film ging naar 'De Maan Is Kapot' van de in Amsterdam gevestigde Belgische regisseur Arno Dierickx.

Dierickx regisseerde de voorbije jaren Nederlandse tv-series als 'Russen', 'Vuurzee', het meer recente 'Deadline', als ook de films 'Bezet', 'Zinloos' en 'Bloedbroeders'. Zijn nieuwe kortfilm 'De Maan Is Kapot' is een magisch-realistische prent waarin gebruik gemaakt werd van getekende animatie.

Dierickx vertelt het verhaal van een vader - gespeeld door 'Westenwind'-acteur Daan Schuurmans - die zijn zoontje Jack naar bed probeert te brengen. Die heeft opgemerkt dat de maan kapot is, en wil daarom nog lang niet gaan slapen. Een voorsmaakje:

Michael Ilegems

Afgelopen weekend werd de dertigste editie van het Nederlands Film Festival - dat een recordaantal van 154 000 bezoekers trok - afgesloten met het Gala van de Nederlandse Film. Daar werden de Gouden Kalveren - de Grote Prijzen van de Nederlandse Film - uitgereikt. Het Kalf voor de Beste Korte Film ging naar 'De Maan Is Kapot' van de in Amsterdam gevestigde Belgische regisseur Arno Dierickx. Dierickx regisseerde de voorbije jaren Nederlandse tv-series als 'Russen', 'Vuurzee', het meer recente 'Deadline', als ook de films 'Bezet', 'Zinloos' en 'Bloedbroeders'. Zijn nieuwe kortfilm 'De Maan Is Kapot' is een magisch-realistische prent waarin gebruik gemaakt werd van getekende animatie. Dierickx vertelt het verhaal van een vader - gespeeld door 'Westenwind'-acteur Daan Schuurmans - die zijn zoontje Jack naar bed probeert te brengen. Die heeft opgemerkt dat de maan kapot is, en wil daarom nog lang niet gaan slapen. Een voorsmaakje: Michael Ilegems