Belg valt in de prijzen op Nederlands Film Festival

Op het filmfestival van Nederland werden afgelopen zaterdag de Gouden Kalveren – ofwel de Grote Prijzen van de Nederlandse film – uitgereikt. De Belg Arno Dierickx won in de categorie Beste Korte Film.

Afgelopen weekend werd de dertigste editie van het Nederlands Film Festival – dat een recordaantal van 154 000 bezoekers trok – afgesloten met het Gala van de Nederlandse Film. Daar werden de Gouden Kalveren – de Grote Prijzen van de Nederlandse Film – uitgereikt. Het Kalf voor de Beste Korte Film ging naar ‘De Maan Is Kapot’ van de in Amsterdam gevestigde Belgische regisseur Arno Dierickx.

Dierickx regisseerde de voorbije jaren Nederlandse tv-series als ‘Russen’, ‘Vuurzee’, het meer recente ‘Deadline’, als ook de films ‘Bezet’, ‘Zinloos’ en ‘Bloedbroeders’. Zijn nieuwe kortfilm ‘De Maan Is Kapot’ is een magisch-realistische prent waarin gebruik gemaakt werd van getekende animatie.

Dierickx vertelt het verhaal van een vader – gespeeld door ‘Westenwind’-acteur Daan Schuurmans – die zijn zoontje Jack naar bed probeert te brengen. Die heeft opgemerkt dat de maan kapot is, en wil daarom nog lang niet gaan slapen. Een voorsmaakje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content