In Pablo Larrain's eerste Engelstalige film 'Jackie', een bedwelmende biopic over Jacqueline Kennedy, kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van de tragische first lady.

De historische film toont verschillende scharniermomenten uit Jackie's leven - hoe ze een tv-ster annex America's darling werd door een cameraploeg door het Witte Huis te gidsen, hoe haar man John F. Kennedy in Dallas in haar armen neergeschoten werd, hoe ze diens begrafenis in Washington orkestreerde en omging met het trauma en verlies. En dat met een uitstekende vertolking van Natalie Portman, zo schreef onze recensent nog nadat hij de première zag op het filmfestival van Venetië. Ook Greta Gerwig, Peter Sarsgaard en John Hurt verschijnen op de aftiteling.

'Jackie' schetst het portret van een moeder, een echtgenote, een presidentsvrouw en vooral een iconisch figuur, en van de popculturele processen die daarachter schuil gingen. Dit de eerste teaser trailer.

De film wordt vertoond op het Film Fest Gent op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober. (DB)

In Pablo Larrain's eerste Engelstalige film 'Jackie', een bedwelmende biopic over Jacqueline Kennedy, kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van de tragische first lady. De historische film toont verschillende scharniermomenten uit Jackie's leven - hoe ze een tv-ster annex America's darling werd door een cameraploeg door het Witte Huis te gidsen, hoe haar man John F. Kennedy in Dallas in haar armen neergeschoten werd, hoe ze diens begrafenis in Washington orkestreerde en omging met het trauma en verlies. En dat met een uitstekende vertolking van Natalie Portman, zo schreef onze recensent nog nadat hij de première zag op het filmfestival van Venetië. Ook Greta Gerwig, Peter Sarsgaard en John Hurt verschijnen op de aftiteling. 'Jackie' schetst het portret van een moeder, een echtgenote, een presidentsvrouw en vooral een iconisch figuur, en van de popculturele processen die daarachter schuil gingen. Dit de eerste teaser trailer.De film wordt vertoond op het Film Fest Gent op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober. (DB)