Bekijk de trailer van ‘Jackie’, met Natalie Portman als first lady Jacqueline Kennedy

Natalie Portman gaat maar lichtjes over the top als first lady Jacqueline Kennedy. © gf

In de nieuwste film van de Chileense regisseur Pablo Lorrain intrigeert Natalie Portman als mevrouw JFK.

In Pablo Larrain’s eerste Engelstalige film ‘Jackie’, een bedwelmende biopic over Jacqueline Kennedy, kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van de tragische first lady.

De historische film toont verschillende scharniermomenten uit Jackie’s leven – hoe ze een tv-ster annex America’s darling werd door een cameraploeg door het Witte Huis te gidsen, hoe haar man John F. Kennedy in Dallas in haar armen neergeschoten werd, hoe ze diens begrafenis in Washington orkestreerde en omging met het trauma en verlies. En dat met een uitstekende vertolking van Natalie Portman, zo schreef onze recensent nog nadat hij de première zag op het filmfestival van Venetië. Ook Greta Gerwig, Peter Sarsgaard en John Hurt verschijnen op de aftiteling.

‘Jackie’ schetst het portret van een moeder, een echtgenote, een presidentsvrouw en vooral een iconisch figuur, en van de popculturele processen die daarachter schuil gingen. Dit de eerste teaser trailer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De film wordt vertoond op het Film Fest Gent op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content