De 75-jarige Welshe acteur Anthony Hopkins gaat de rol spelen van biergigant Freddy Heineken in een door de Zweed Daniel Alfredson te regisseren film. De Engelstalige productie 'The Kidnapping of Freddy Heineken' zal gebaseerd zijn op het boek van de bekende Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De film gaat medio 2014 in première.

Heineken werd, samen met zijn chauffeur, in november 1983 ontvoerd door een kwartet onder wie de beruchte Willem Holleeder. Hopkins incarneerde in zijn lange filmcarrière al andere "grootheden" als Pablo Picasso, Adolf Hitler en Richard Nixon. Maar vooral zijn rollen als seriemoordenaar Hannibal Lecter in de filmtrilogie beginnende met "The Silence of the Lambs" bezorgde hem grote faam.

De ontvoering van de Nederlandse bierkoning was in 2011 reeds verfilmd: in "De Heineken ontvoering" nam Rutger Hauer de rol van Heineken op zich. (Belga/DB)

De 75-jarige Welshe acteur Anthony Hopkins gaat de rol spelen van biergigant Freddy Heineken in een door de Zweed Daniel Alfredson te regisseren film. De Engelstalige productie 'The Kidnapping of Freddy Heineken' zal gebaseerd zijn op het boek van de bekende Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De film gaat medio 2014 in première. Heineken werd, samen met zijn chauffeur, in november 1983 ontvoerd door een kwartet onder wie de beruchte Willem Holleeder. Hopkins incarneerde in zijn lange filmcarrière al andere "grootheden" als Pablo Picasso, Adolf Hitler en Richard Nixon. Maar vooral zijn rollen als seriemoordenaar Hannibal Lecter in de filmtrilogie beginnende met "The Silence of the Lambs" bezorgde hem grote faam. De ontvoering van de Nederlandse bierkoning was in 2011 reeds verfilmd: in "De Heineken ontvoering" nam Rutger Hauer de rol van Heineken op zich. (Belga/DB)