Anthony Hopkins gaat biergigant Freddy Heineken vertolken

Acteur Anthony Hopkins kruipt in de huid van bierkoning Freddy Heineken. De film, gebaseerd op het boek van de bekende Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries, wordt verwacht in 2014.

De 75-jarige Welshe acteur Anthony Hopkins gaat de rol spelen van biergigant Freddy Heineken in een door de Zweed Daniel Alfredson te regisseren film. De Engelstalige productie ‘The Kidnapping of Freddy Heineken’ zal gebaseerd zijn op het boek van de bekende Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De film gaat medio 2014 in première.

Heineken werd, samen met zijn chauffeur, in november 1983 ontvoerd door een kwartet onder wie de beruchte Willem Holleeder. Hopkins incarneerde in zijn lange filmcarrière al andere “grootheden” als Pablo Picasso, Adolf Hitler en Richard Nixon. Maar vooral zijn rollen als seriemoordenaar Hannibal Lecter in de filmtrilogie beginnende met “The Silence of the Lambs” bezorgde hem grote faam.

De ontvoering van de Nederlandse bierkoning was in 2011 reeds verfilmd: in “De Heineken ontvoering” nam Rutger Hauer de rol van Heineken op zich. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content